Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی خانه مطبوعات و رسانه‌های خراسان رضوی، به منظور توسعه همکاری‌های مشترک میان سازمان نظام پزشکی مشهد و خانه مطبوعات و رسانه‌های خراسان رضوی تفاهم‌نامه همکاری مشترکی به امضا رسید.

مدیر خانه مطبوعات و رسانه‌های خراسان رضوی، انعقاد تفاهم‌نامه مشترک میان خانه مطبوعات و رسانه‌های استان و سازمان نظام پزشکی مشهد را فصل جدیدی در همکاری میان جامعه پزشکی و رسانه‌ای استان دانست و با اشاره به اینکه خراسان دومین قطب رسانه‌ای کشور به صورت عام و اولین قطب رسانه‌ای در عرصه رسانه‌های نوین کشور است، گفت: ظرفیت‌های معرفی نشده زیادی چه در جامعه پزشکی و چه در معرفی سازمان نظام پزشکی به عنوان یک سازمان پاسخگو در بخش غیر دولتی به مردم وجود دارد و که رسانه‌ها آمادگی همکاری در این زمینه را در راستای مسئولیت اجتماعی خودشان دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجتبی محمودی به شکل‌گیری گروه پزشکان «همیار رسانه» در پی انعقاد این تفاهم‌نامه اشاره و بیان کرد: رسانه‌ها نیازمند حمایت جامعه پزشکی برای انعکاس علمی و دقیق اخبار و اطلاعات حوزه بهداشت و درمان به آحاد جامعه هستند.

وی همچنین از برگزاری دوره‌ کوتاه مدتِ آموزشی «خبرنگاری تخصصی در حوزه پزشکی و بهداشت و درمان» با همکاری سازمان نظام پزشکی خبر داد و افزود: پزشکان ما در همه‌گیری کرونا هم سنگ تمام گذاشتند و این وظیفه رسانه‌ها است که بتوانند در این شرایط بازوی کمکی جامعه پزشکی باشند و مردم را بیش از بیش نسبت به شرایط موجود آگاه سازند.

غلامرضا بنی اسدی، نائب رییس هیئت مدیره خانه مطبوعات و رسانه‌های خراسان رضوی در این دیدار با گرامیداشت یاد شهدای مدافع سلامت، اظهار کرد: رسانه‌ها در عین آگاهی بخشی عمومی رسالت انعکاس خدمات مدافعان سلامت را در دوران کرونا داشته و به خوبی در این عرصه همگام با مجاهدت کادر درمانی کوشا بودند.

مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد نیز در خصوص این تفاهم‌نامه همکاری گفت: به منظور توسعه ارتباطات و تعاملات بین رسانه‌های استان و جامعه پزشکی با بهره‌گیری از ظرفیت بسیار خوب خانه مطبوعات و رسانه‌های استان، انعقاد این تفاهم‌نامه در دستور کار قرار گرفت.

دکتر مسعود زحمت‌کش ادامه داد: شرایط سخت کار در حرفه پزشکی شامل سال‌های طولانی تحصیل، گذراندن طرح، گذراندن دوره تخصص و بازآموزی‌های مداوم سبب می‌شود پزشکان در مسیر کاری و علمی خود به چیز  دیگری جز طبابت و کسب رضایت مردم  فکر نکنند و این موضوع سبب شده که جامعه پزشکی در برقراری ارتباط با رسانه‌ها و گاهی عموم مردم تا حدودی دچار ضعف باشند.

وی افزود: نگاه بعضی از مردم و رسانه‌ها به جامعه پزشکی چندان منطبق بر واقعیت نیست و وضعیت رفاهی پزشکان با برخی تصورات عمومی و آنچه از بیرون به نظر می‌رسد فاصله دارد.

مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد بیان کرد: شاید چیزی حدود 5 درصد از جامعه پزشکی در وضعیت مالی ویژه قرار دارند، در حالی که این موضوع نزد افکار عمومی برای قاطبه‌ی جامعه پزشکی تصور می‌شود.

زحمت‌کش افزود: از حدود 6 هزار پزشک عمومی در مشهد، فقط 2 هزار نفر پروانه طبابت دارند و از این تعداد 900 نفر آن‌ها دارای مطب هستند و بقیه در درمانگا‌ها، مراکز درمان اعتیاد و اورژانس‌ها فعالیت می‌کنند.

وی ضمن انتقاد از ارائه اطلاعات غیرعلمی در برخی از رسانه‌ها درخصوص درمان کرونا، تصریح کرد: جای تاسف دارد که دانشمندان و اساتید بزرگ ما در این شرایط صدایشان به مردم نرسد و اطلاعات غیرمستند و بعضا خرافی از سوی برخی افراد به سادگی منتشر شده و افکار عمومی را تحت تاثیر قرار دهد.

مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد ادامه داد: تحقیقی تاکنون در این زمینه انجام نشده، اما به عقیده من بخش قابل توجهی از فوتی‌های ما در ایران برمی‌گردد به همین اطلاعات نادرست، خرافی و خوددرمانی‌های عجیب و غریب که افراد بعضا به آن‌ها متوسل شده و زمان طلائی برای دریافت درمان واقعی را از دست می‌دهند.

زحمتکش اظهار کرد: متاسفانه سال‌های اخیر دوران بسیار سختی برای جامعه پزشکی بوده است، سال‌هایی که  پزشکان ما با انواع فشارها روبه‌رو بوده‌اند، فشار ناشی از تعرفه‌های ناعادلانه، مالیات‌های سنگین و انگشت اتهامی که مقصر همه‌ کمی و کاستی‌های حوزه بهداشت و درمان را پزشکان معرفی کرده و آنها را در مظان اتهام قرار می‌دهد.

وی کم کردن جایگاه اجتماعی پزشکان را دارای پیامد منفی شدید خواند و هشدار داد: در شرایطی که ورود به عرصه درآمدزایی برای پزشکان عملا پس از طی سال‌های طولانی تحصیل و گذراندن طرح  تقریبا قبل از 35 تا 40 سالگی امکان‌پذیر نیست، کاهش جایگاه اجتماعی پزشکان ما را به سمتی پیش سوق می‌دهد که در آینده‌ای نه چندان دور، دست به دامان پزشکان خارجی از کشورهایی چون هند و پاکستان شویم.

دکتر رضا گلدوزیان، معاون پشتیبانی و رفاهی به نمایندگی از سازمان نظام پزشکی مشهد و مجتبی محمودی، مدیر خانه مطبوعات و رسانه‌های استان این تفاهم نامه را امضا کردند.

انتهای پیام/ 70031

منبع: فارس

کلیدواژه: خراسان رضوی مشهد پزشکی پزشکان خانه مطبوعات و رسانه های خراسان رضوی سازمان نظام پزشکی مشهد رسانه های استان تفاهم نامه روابط عمومی جامعه پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۹۳۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساترا اهمیت تنظیم گری‌اش را نمایش دهد/ امضای تفاهم نامه دانشگاهی

به گزارش خبرگزاری مهر، امیدعلی مسعودی رییس دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره، در حاشیه بازدید از نمایشگاه دایمی سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا) از انعقاد تفاهم‌نامه این سازمان برای توسعه پژوهش‌های دانشگاهی در زمینه روندهای نوظهور رسانه‌ای خبر داد.

مسعودی با بیان اینکه معمولاً سازمان‌هایی مثل ساترا که کار مهم نظارت را انجام می‌دهند یک روند کاری آرام را جلو می‌برند، گفت: گاهی مواقع رویدادی در جامعه رخ می‌دهد که متاسفانه غالبا هم در چالش‌های تنظیم‌گری هم از نظر مخاطب و هم از نظر تولید کننده مورد حمله قرار می‌گیرد. دلیل این نقیصه هم عدم آشنایی به هنگام ذی‌نفعان با وظایف و اقدامات مهم این نهادهاست.

رییس دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره با تاکید بر اینکه در تمام دنیا رگلاتوری (تنظیم گری) وجود دارد، توضیح داد: ساترا باید خودش را به عنوان تنظیم‌گر معرفی کند و یکی از بهترین راه‌هایی که ساترا می‌تواند با اتکا بر آن خودش را خیلی دقیق معرفی کند، برگزاری نمایشگاه است. مخصوصاً این‌که نمایشگاه برای دانشجوها و استادان دانشگاه بسیار حایز اهمیت است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: اگر جامعه نخبگان درباره این ماجرا توجیه شوند، می‌توانیم به توجیه شدن جامعه و ترویج مشارکت عمومی در حوزه دفاع از حقوق مخاطب و تولید کننده نیز امیدوار باشیم. در واقع تنظیم‌گر خودش با دانش‌افزایی در این زمینه یک نوع سواد رسانه به جامعه اهدا می‌کند. از سوی دیگر همان طور که سکوها در ساترا آموزش می‌بینند و بر حقوق خودشان واقف هستند، مخاطب هم باید حقوق خودش را بداند تا در تولید محتواهای داخلی شاهد ترویج بداخلاقی، بد زبانی و بی‌احترامی به اقوام، مذاهب و فرهنگ‌ها نباشیم.

وی ادامه داد: مخاطب باید برای کنترل چنین مسایلی مطالبه داشته باشد و به کمک تنظیم‌گری بیاید. ساترا یک وظیفه سنگین دارد و باید این وظیفه سنگین را به جامعه معرفی کند و از آن‌جایی حضور در نمایشگاه اهمیت دارد، می تواند این معرفی را برای فرهیختگان جامعه مثل استادان دانشگاه، پژوهشکده‌ها و دانشکده ها انجام دهد.

مسعودی همچنین ضعف پژوهشی را یکی از مهم‌ترین آسیب‌های کنونی حوزه سیاست‌گذاری و اجرا در زمینه آموزش، فرهنگسازی و تنظیم‌گری معرفی کرد و افزود: یکی از کارهایی که من در دانشگاه‌ها کم دیدم، کار روی روندهای جدید به ویژه در مورد تنظیم‌گری است. البته در این زمینه چند رساله دکتری و تحقیق صورت گرفته است اما واقعیت این است که هنوز به آن جایگاه نرسیدیم که بتوانیم در همایش‌ها و تحول سرفصل‌ها از آن استفاده کنیم.

رییس دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه سوره در بخش پایانی صحبت های خود همکاری‌های بین سازمانی برای تولید علم را یکی راه‌های رفع این نقیصه توصیف کرد و گفت: در جلسه‌ای که به تازگی برای تحول در دروس علوم ارتباطات بین برخی دانشگاه‌ها برگزار شده، این مساله که با توجه به وجود نیازهای جدید، ما هم نیاز به دروس و رشته‌های جدید داریم مورد تاکید قرار گرفته است. مثلا به زودی در دانشکده ارتباطات دانشگاه سوره راه‌اندازی رشته رسانه و علوم شناختی را خواهیم داشت. اما برای سایر رشته‌ها و دروس باید اول پژوهش های بسیار زیادی صورت بگیرد تا دستمان برای تولید محتوا و تدریس خالی نماند. تفاهمنامه ای که با سازمان تنظیم مقررات صورت و تصویر فراگیر در این زمینه خواهیم داشت به این هدف کمک خواهد کرد. البته یک ضلع دیگر کار، انجمن سواد رسانه ای است که با مشارکت این دوستان محتوای تولید شده پایش می‌شود و برای بهره برداری بهتر به وزارت علوم ارسال خواهد شد.

کد خبر 6094987 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • ساترا اهمیت تنظیم گری‌اش را نمایش دهد/ امضای تفاهم نامه دانشگاهی
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه علمی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد مرکزی با یک واحد صنعتی
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری والیبال ایران و عمان
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری فدراسیون‌های والیبال ایران و عمان
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری فدراسیون والیبال ایران و عمان
  • ۱۳ پیش تفاهم‌نامه‌ گردشگری استان فارس در نمایشگاه ایران اکسپو منعقد شد
  • تفاهم‌نامه‌های همکاری اقتصادی میان اتاق تبریز و فدراسیون اتاق‌های سوریه
  • تفاهم‌نامه همکاری کردستان با اتاق‌های مشترک ایران و ۷ کشور خارجی
  • امضاء تفاهم‌نامه همکاری بین کردستان با اتاق‌های مشترک ایران و چهار کشور خارجی
  • تفاهم‌نامه همکاری اقتصادی بین استان‌های بوشهر و قزوین منعقد شد